“Tijdskrediet ... nu ook voor ondernemers?”

In tegenstelling tot wat de titel suggereert is er géén nieuwe sociale wetgeving. We willen alleen de aandacht trekken op de mogelijkheden die je als ondernemer zelf in de hand hebt. Het feit dat je als ondernemer dit leest toont aan dat het een vraag is die je (af en toe) bezig houd.

Heel wat bedrijfsleiders naderen de pensioenleeftijd maar deze generatie ondernemers kenmerkt zich door haar onophoudelijk dynamisme en streven naar continue vooruitgang voor zichzelf en het bedrijf. M.a.w. ze willen blijven werken tot ze het niet meer leuk vinden! 

De keerzijde van die medaille is dat ze zichzelf weinig tijd geven om te stoppen. Lichamelijk of familiaal komen door de leeftijd obstakels die niet voorzien zijn in het businessplan. Voor werknemers zijn er in die omstandigheden diverse systemen die een eindeloopbaan mogelijk maken, tijdskrediet, werken na officieel pensioen, ... Zeker in deze moeilijke tijden lijkt het wel alsof een ondernemer gedoemd is om keihard te blijven werken tot de laatste dag. Dit wordt bovendien vaak versterkt door de vrees dat het een slechte tijd is om het bedrijf te verkopen.

Toch zijn er heel wat mogelijkheden om ook als ondernemer een eindeloopbaantraject uit te bouwen. Een traject met niet alleen een persoonlijke dimensie maar ook met belangrijke opties om de waarde van het bedrijf (=pensioenkapitaal van de ondernemer) te maximaliseren.

Het kan geen kwaad om 10 jaar voor je beoogde pensioenleeftijd een duidelijke strategie uit te bouwen. En wie denkt dat hij nog te dynamisch is om eraan te denken heeft het mis. Een eindeloopbaantraject voor ondernemers is een lange termijnplan waarbij de ondernemer de eerste jaren heel hard moet blijven werken. Wie eraan wil beginnen als hij moe wordt is waarschijnlijk te laat !

Recent heeft Sherpad een succesvolle MBO begeleid van een middelgroot accountantskantoor. De ondernemer was begin de 50 en heeft tot doel gezet om vanaf zijn 60ste met een gerust hart te kunnen (<>moeten) stoppen. 3 jonge sleutelmedewerkers krijgen de kans eigenaar te worden van het kantoor.

Een prachtig verhaal want hij ontvangt een meer dan behoorlijke prijs voor zijn onderneming en de “jonge” kopers kunnen met beperkte eigen middelen instappen en overnemen. Ook de financiers volgen vrij makkelijk gezien het om een bewezen continuïteit gaat. 

De ondernemer moet een actieve rol blijven spelen in de komende 7 jaar maar kan zijn activiteiten gradueel afbouwen en overdragen aan overnemers ... een echt “eindeloopbaan traject”, net als het tijdskrediet van zijn oudere werknemers!

Het kernpunt van dergelijke eindeloopbaantraject voor ondernemers is eenvoudig : een professionalisering van het management waarbij de onderneming in zijn dagdagelijkse activiteiten minder afhankelijk wordt de zaakvoerder. Hiermee creëer je niet alleen een kweekprogramma voor MBO kandidaten maar ook ten aanzien van externe investeerders of familiale transacties is dit een enorme troef voor een goede waardering van je bedrijf.

De kern van het verhaal blijft : “ Begin er tijdig aan ...”