Sherpad realiseert de eerste twee tax shelter producties van Vlaanderen : Anima Eterna Brugge én Witte Paard

Tax Shelter podiumkunsten

Sherpad wil kunstenaars, gezelschappen en ondernemingen begeleiden bij de implementatie van Tax Shelter Podiumkunsten.

Tax Shelter podiumkunsten kan een belangrijke alternatieve bron van financiering zijn maar is niet vrij van risico.  Zowel de investeerders als de gezelschappen kunnen zware verliezen leiden als het fout gaat. 

Tax Shelter audiovisueel is een groot succes. Het uiterst kwalitatieve Nederlandstalig aanbod op onze tv-schermen en bioskoopzalen zou niet mogelijk zijn zonder tax shelter.  Toch heeft de audiovisuele sector ook voor enkele valse noten gezorgd zoals het Corsan-verhaal. Daarbij hebben we zelfs in correcte dossiers kunnen vaststellen dat het vertrouwen van de investeerders veel sneller verloren is dan je het terug kan winnen.

We vermoeden dat dit systeem minstens even belangrijk zal worden in de sector van de podiumkunsten.  Meer cultuur in Vlaanderen maar ook meer werk voor onze artiesten in buitenlandse coproducties.

Maar de complexe en nieuwe wetgeving zal de sector ook uit haar comfortzone halen.  Niet in het minst omdat het een federale materie is in een sector die traditioneel gesteund wordt door Vlaanderen.   Hierdoor zijn er nog heel wat onduidelijkheden en conflicten met bestaande structuren.

Het is dan ook belangrijk om het opzetten van een tax shelter uiterst voorzichtig en met kennis van zaken aan te pakken.

Sherpad en Jo Lootens zijn graag bereid om uw organisatie hierop voor te bereiden en te begeleiden.